Företaget startades den 1-a april 1974. Då började jag med en lastbil med släp och utförde mestadels transporter åt Lantmännen såsom spannmål, gödning, foder, rapsmjöl, och andra råvaror till foderfabriken i Sölvesborg.

1987 såldes lastbilen och en hjullastare och ett sorteringsverk köptes. Namnet på företaget blev som passande Karl-Olof Peterssons Entreprenad AB. Då passade jag även på att bli medlem i dåvarande Blekinge Schakt, numera även kallade
LS Företagen. Jobben var väldigt skiftande, allt ifrån lastning, planering, schaktning, sopning och sorteringsjobb blev vårt specialité.

2003 blev min son Henrik anställd i firman. Han körde lastbil i ett antal år innan han bestämde sig för att jobba tillsammans med mig mot ett gemensamt mål. Med Henriks deltagande i filrman fick det investeras ytterligare i firman, då köptes det en hjullastare till en Ljungby Maskin L17 årsmodell -99.

2006 blev det ännu ett år av nya investeringar. Två nya hjullastare av modellen Ljungby Maskin L15 och L18 och ett nytt Maskin Mekano LS 902 köptes till vårt växande företag.

Kika gärna in på länken till
Maskin Mekano
och läs om oss i Mobiliseringen 1/07

Vintern år -07 köptes det en lastbil Scania T82 i bra skick årsmodell -83. Denna lastbil visade sig vara väldigt användar när vi flyttar våran sorteringsverk från de olika jobben som i praktiken handlar om i vissa fall flera mils körning. Denna lastbil med sin lastkapacitet på nästan 14 ton kommer även väl till handa vid andra jobb, så som flytt av en liten stuga, gruskörning och diverse arbeten. Tippning åt 3 olika håll kommer även väl tillhanda när behover kräver det.

2008 byttes vår sorteringsverk LS 302 årsmodell -00 mot en bättre begagnad LS 802 som bättre skulle klara våra behov som ständigt ökar.

Men även vi behöver hjälp ibland, en maskinist, en chaufför, reparatör eller svetsare, då ringer vi vår mycket duktiga och kompetenta kollega Tomas Otteson som även driver sitt eget T Ottesens Entreprenad o Verkstad i Bräkne-Hoby, honom har vi haft mycket nytta och glädje utav och jag hoppas att han så även kommer att bli i framtiden.

Detta är våran logga, när du ser denna logga på nån av maskinerna som är i arbete, så tänk på att vi är där och utför ett arbete. Tveka inte att höra av dig om just DU behöver hjälp med arbeten som vi kan bidra med.Vi har annars alla de behörigheten, och yrkeskompetens som behövs för att på ett säkert och på det bästa sättet utföra och hantera de maskiner vi har till vårt förfogande.

Vi har även fullvärdesförsäkring.

Vårt organisationsnr är: 556246-3710